Avantajele de a avea o diploma universitara au fost pe deplin evidente in aceste momente dificile, ca urmare a pandemiei de coronavirus.
Potrivit unui studiu realizat de Federal Reserve Bank of San Francisco, dintre cei 20 de milioane de americani care au fost lasati someri in aceste zile, mult mai multi au fost oameni fara studii universitare decat cei cu cel putin o diploma de licenta.
„Sunt multe beneficii atunci cand investesti timp, efort si bani pentru a merge la facultate. Studentii vor vedea o mare diferenta in salariile lor atunci cand isi vor termina studiile. In plus, cu cat diplomele lor le vor creste veniturile, cu atat mai multe optiuni si beneficii, cum ar fi asigurarile de sanatate, vor putea progresa in profesia lor si va vor ajuta intreaga familie”, explica Nancy Lewin, directorul general al Centrului pentru Echitate in Invatare al Act.
Daca ai nevoie de o lucrare de licenta buna poti sa ne contactezi pentru realizarea unei lucrari de calitate.
Citand cifre de la Biroul de Statistica a Muncii, Lewin subliniaza ca diferenta de salariu pe care o persoana cu diploma de licenta o poate avea lunar fata de cei care au doar studii liceale ar trebui sa fie un factor care stimuleaza decizia de a merge la universitate. „Un angajat cu diploma de licenta castiga 4.992 de dolari pe luna, in timp ce cel care a absolvit liceul va castiga doar 2.984 de dolari.”
Stabilitatea locurilor de munca si ratele mai scazute ale somajului se remarca, de asemenea, atunci cand studiaza la universitate. „Nu trebuie sa sacrifici mersul la scoala pentru a lucra pentru ca, pe termen lung, elevii care au diplome de facultate sunt mai protejati, pot chiar sa lucreze de acasa, sa aiba grija si sa-si ajute copiii”, spune specialistul.
Beneficiile educatiei – Motive si importanta educatiei
Educatia este un proces de obtinere a cunostintelor, valorilor, abilitatilor, obiceiurilor si credintelorunui grup de oameni, care sunt transferate de la o persoana la alta prin discutii, predare, formare si cercetare..
Educatia se desfasoara de obicei sub supravegherea profesorilor, dar exista cazuri in care elevii se pot educa, de asemenea, intr-un proces numit invatare autodidact. In general, orice experienta care vizeaza un proces formativ in modul in care cineva simte, gandeste sau actioneaza, poate fi considerata ca fiind educativa.
Scopul educatiei conform filosofilor precum Aristotel si Platon este dezvoltarea indivizilor si bunastarea societatii in care traiesc. Din punct de vedere social, educatia face posibila imbunatatirea starii generale de sanatate a acestora, promovarea exercitarii cetateniei si limitarea violentei.
Sa ne uitam la unele beneficii ale educatiei:
Mai multe studii au aratat ca speranta de viata este strans legata de educatie, acest lucru se datoreaza faptului ca unii dintre adultii care au studii si care au obtinut niveluri ridicate de educatie arata, in general, un grad mai mare de satisfactie a persoanei in comparatie cu cei cu niveluri educationale mai scazute. Desi trebuie sa subliniem ca faptul de a nu fi primit niciun tip de educatie nu este sinonim cu nefericirea.
Cum se evita plagiatul pe lucrarile de licenta
Daca vreti sa evitati sa plagiati atunci cand va faceti lucrarea de licenta, tot ce trebuie sa faceti este sa tineti cont de sfaturile de mai jos.
Includeti citate
Daca introduceti cuvintele unei surse in scrisul dvs., textual, una dintre cele mai simple, dar evidente modalitati de a evita plagiatul este folosirea ghilimelelor in jurul textului pentru a indica faptul ca cuvintele nu sunt ale dvs. Un citat direct ar trebui sa citeze si sursa, astfel incat cititorii sa stie de la cine este citatul.
Parafraza
Parafrazarea inseamna rescrierea ideilor sau informatiilor unei surse in propriile cuvinte, fara a-i schimba sensul. Dar fiti atenti – parafrazarea poate aluneca in plagiat daca este facuta incorect.
A parafraza cu succes fara a plagia implica un pic de dans. Reformulati si formatati-va scrisul intr-un mod original si incercati sa evitati sa folositi prea multe cuvinte sau expresii similare din sursa. Cheia este sa faceti acest lucru fara a modifica sensul ideii in sine. Amintiti-va, inca utilizati ideea altuia, asa ca va trebui sa includeti o citare la sursa.
Prezentati propria idee
In loc sa repetati ideile sau cuvintele sursei, explorati ce aveti de spus despre aceasta. Intrebati-va ce perspectiva sau punct unic puteti contribui in scrisul dvs., care este in intregime propriu. Retineti ca, daca faceti aluzie la ideile sau cuvintele unei surse pentru a va incadra propriul punct, va trebui totusi sa aplicati instructiunile de mai sus pentru a evita plagiarea.
Daca scrieti pe acelasi subiect pentru mai multe sarcini, poate fi tentant sa reciclati unele dintre cuvintele dvs. anterioare – acest lucru se numeste „autoplagiat”. Riscul implicat de autoplagiatul este la fel de mare daca editorul sau instructorul dvs. nu v-au dat permisiunea de a va refolosi vechea lucrare.