Cum sa ne alegem mobilierul de interior?

0 Shares
0
0
0

Casa ta este ca o panza goala, gata sa fie transformata intr-un spatiu armonios, confortabil si, in acelasi timp, o reflectare a stilului tau. Cu toate acestea, pentru a realiza acest lucru, este important sa va mobilati casa cu mobilier de interior care sa se potriveasca nevoilor dvs.

Cum se poate alege mobilierul de interior pentru casa ta

Daca intentionati sa faceti o reforma in casa sau sa lucrati la un proiect personal, aceasta sarcina poate fi un pic complicata, cu exceptia cazului in care aveti cateva sfaturi pentru a va alege mobilierul de interior pentru casa dvs.

1. Ce functie va avea mobilierul?: Retine ca in fiecare camera veti efectua diferite activitati care vor necesita mobilier specific. Prin urmare, incepi prin a va gandi la ce tip de mobilier aveti nevoie in functie de camera. De exemplu, pentru dormitor puteti alege un pat cu doua locuri pentru a obtine un confort mai mare sau lumina de perete in loc de mese luminoase pentru a obtine un spatiu mai mare

Apoi, ar trebui sa va puneti aceste doua intrebari: De ce ati ales-o si cum intentionati sa o utilizati? Odata ce este clar, va puteti uita la dimensiunile si dimensiunile de care aveti nevoie.

2. Luati masuri inainte de a incepe: Inainte de a cumpara, uitati-va la spatiile in care trebuie sa mobilati. Acest lucru va va fi foarte util sa vizualizati cele mai bune combinatii si sa luati in considerare unele limitari, cum ar fi usile si ferestrele. Vezi aici mobilier pentru pasionatii de design.

3. Calitate, in primul rand: Selectati mobilier de interior de inalta calitate, mai ales daca intentionati sa pastrati acelasi decor pentru o perioada lunga de timp.

4. Trebuie sa se combine cu decorarea dvs.: Retine ca mobilierul pe care il achizitionati trebuie sa fie in conformitate cu alte elemente, cum ar fi luminozitatea camerei, culoarea peretilor, materialul podelei sau chiar perdelele. Nu uita ca mobilierul este sufletul casei tale si nu trebuie sa te adaptezi doar decorului tau, ci si stilului tau de viata.

5. Alege in functie de stilul tau: Alege mobilierul in functie de stilul tau, fie ca este vorba de o canapea cu linii drepte si culori moi pentru a obtine un stil minimalist, fie de lampi pentru sufrageria ta mediteraneana rafinata. Este indicat sa mergi la un magazin care ofera piese adaptate stilului tau preferat de decor.

6. Confortul tau este pe primul loc: Inainte de a cumpara mobilierul de interior, in afara de a-ti satisface stilul si nevoile, ar trebui sa incerci sa-l faci confortabil. Este esential sa aveti grija de habitabilitatea spatiilor, deoarece daca nu puteti trai confortabil, de ce sa o aveti?

Daca vrei sa profiti la maximum de casa ta, cea mai buna varianta este sa o amenajezi in stilul tau cu mobilier personalizat, care nu iti va aduce decat avantaje:

 Acestea se adapteaza spatiului disponibil: chiar daca este un colt dificil, mobilierul personalizat este creat pentru a se potrivi perfect in acel loc si pentru a da mai multa originalitate locuintei tale.

Cum este produs MDF-ul?

Copacii sunt decojiti dupa ce au fost taiati. Scoarta poate fi vanduta pentru a fi utilizata in amenajare sau utilizata ca combustibil de biomasa in cuptoare si sobe. Bustenii decojiti sunt trimisi la fabrica de MDF, unde trec prin procesul de aschiere. Un tocator cu discuri tipic contine patru pana la 16 lame. Orice jetoane rezultate care sunt prea mari pot fi reciprate; chipsurile subdimensionate pot fi folosite drept combustibil. Aschiile sunt apoi spalate si verificate pentru defecte. Chipsurile pot fi depozitate in vrac, ca rezerva pentru productie.

In comparatie cu alte placi de fibre, cum ar fi Masonite, MDF se caracterizeaza prin urmatoarea parte a procesului si prin modul in care fibrele sunt procesate ca fibre si vase individuale, dar intacte, fabricate printr-un proces uscat.

Aschiile sunt apoi compactate in dopuri mici folosind un alimentator cu surub, incalzite timp de 30-120 de secunde pentru a inmuia lignina din lemn, apoi introduse intr-un defibrator.  Un defibrator tipic consta din doua discuri contrarotative cu caneluri in fetele lor. Chipsurile sunt introduse in centru si sunt introduse in exterior intre discuri prin forta centrifuga. Dimensiunea in scadere a santurilor separa treptat fibrele, ajutata de lignina inmuiata dintre ele.

Din defibrator, pulpa intra intr-o linie de suflare, o parte distincta a procesului MDF. Aceasta este o conducta circulara in expansiune, cu diametrul initial de 40 mm, care creste la 1500 mm. In prima etapa se injecteaza ceara, care acopera fibrele si este distribuita uniform prin miscarea turbulenta a fibrelor.

O rasina uree-formaldehida este apoi injectata ca agent de legatura principal. Ceara imbunatateste rezistenta la umiditate, iar rasina ajuta initial la reducerea aglomeratiei. Materialul se usuca rapid in camera finala de expansiune incalzita a liniei de suflare si se extinde intr-o fibra fina, pufoasa si usoara. Aceasta fibra poate fi utilizata imediat sau depozitata.

0 Shares
You May Also Like