De sa sa va coaceti propria paine?

0 Shares
0
0
0

Unul dintre motive este sa economisiti bani, dar acesta este pe departe de singurul motiv.

Painea coapta acasa poate fi, de asemenea, mult mai gustoasa, mai hranitoare si mai usor de adaptat nevoilor personale. In plus, placerea de a coace este extraordinara.

Amestecarea si framantarea ingredientelor pot fi ciudat de relaxante si satisfacatoare, iar atunci cand tai o paine prajita, proaspata, pe care ai facut-o cu propriile maini, placerea este de nedescris.

Mirosul reconfortant de paine coapta in cuptor, acasa, ar trebui sa fie un motiv suficient pentru a incerca. Painea pregatita de voi, va ofera, de asemenea, mai multi nutrienti si mai putini aditivi decat painea din comert.

Desi coacerea painii necesita mult timp si finete, gustul si valoarea nutritionala merita tot efortul.

Iata cateva dintre motivele pentru care painea facuta in casa merita tot efortul:

Ingrediente sanatoase

Voi selectati toate ingredientele care vor ajunge in paine. Alegeti faina de calitate, sau puteti chiar sa o macinati singuri, si agentii de dospire (drojdia sau maiaua) care sa va ofere cele mai bune rezultate.Alegeti o drojdie bio, pentru garantia calitatii.

Painea de casa nu contine grasimi trans, nesanatoase, dar puteti utiliza in schimb grasimi nesaturate sanatoase pentru inima. Puteti opta pentru uleiul de masline sau cel de sofran.

Painile preparate comercial contin conservanti si alte ingrediente artificiale,  pentru a li se prelungi durata de valabilitate si a li se oferi gust bun.

In painea coapta de voi, aceste ingrediente deloc sanatoase, vor lipsi.

Gust mai bun

De cele mai multe ori, painea de pe raft nu are niciun gust. In special paine alba, pufoasa, plina de amelioratori.

O felie din painea de grau integral, facuta in casa, nu se compara cu aceste chestii pufoase, inodore si insipide, de pe rafturi. Este o paine consistenta, gutoasa, cu aroma de nuci, drojdie, cereale integrale, si cu o nota de dulceata din miere. Spre deosebire de painea cumparata din magazin, acesta nu se destrama atunci cand vrem sa o taiem cu cutitul.

In plus, ca bonus, obtineti placerea de a o savura proaspata si calda, din cuptor – un beneficiu pe care nici o paine din supermarket nu il poate oferi vreodata.

Cost scazut

A face propria ta paine poate reduce costurile de productie dramatic.

Cantitatea de sare folosita

Majoritatea painilor preparate comercial contin peste 130 mg de sodiu pe felie. Daca o pregatiti singuri acasa, puteti limita cantitatea de sare din paine.

Cereale integrale

Se recomanda consumul de cereale integrale zilnic. Etichetele de pe painea din rafturi va pot face sa credeti ca aceasta contine mai multe cereale integrale decat in ​​realitate.

Cand va pregatiti paine acasa, puteti fi sigur de cantitatea de cereale integrale incluse in reteta. Puteti face o paine mai sanatoasa folosind faina de grau integral 100% sau alte faini de cereale integrale. Faina integrala de grau are mai multe fibre si substante nutritive decat faina alba, rafinata.

Cand va coaceti propria paine, puteti experimenta tot timpul, adaugand si alte cereale sau ingrediente pentru a-i creste aportul nutritional.

Luati in considerare adaugarea de seminte de in pentru acizi grasi omega-3, ovaz integral pentru fibre solubile sau faina de quinoa pentru proteine.

Alergii

Daca aveti alergii alimentare grave, va puteti adapta retetele de paine pentru nevoile voastre. Chiar si painile din magazine care pretind ca nu contin alergeni pot fi produse cu echipamente contaminate.

Coacerea propriei paini previne aproape toate posibilitatile de contaminare incrucisata. Folosind o drojdie bio, fara gluten sau lactoza, puteti fi sigur de rezultatul produselor, fara riscuri.

0 Shares
You May Also Like