Care sunt criteriile de vanzare a unui imobil?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand decidem ca vrem sa vindem o proprietate, ar trebui sa stim ca drumul pana la finalizarea proiectului este uneori anevoios si ne poate solicita destul de mult nervii, timpul si rabdarea.

Inainte sa vindem proprietati imobiliare ar trebui sa stim cu totii care sunt criteriile in baza carora procesul de vanzare ar trebui sa fie cat mai productiv. Aceste lucruri sunt importante si este vital sa le stii daca vrei ca imobilul tau sa fie evaluat in mod corect, atat de catre agentiile imobiliare, cat si de catre potentialii cumparatori.

Pozitionarea geografica este un criteriu foarte important atunci cand vindem proprietati imobiliare, cel putin  in ceea ce priveste stabilirea pretului unei proprietati de acest tip. Precum vedem cu usurinta in ultimii ani, tendinta din ce in ce mai comuna este aceea de a supraevalua imobilele care sunt pozitionate mai aproape de centrul orasului, comparativ cu cele situate la periferie.

Acest lucru este nefavorabil proprietarilor de locuinte care nu sunt localizate in zone de trafic intens, prin prisma faptului ca pretul scade dramatic pentru aceste zone.

Un alt criteriu de luat in seama este cel al usurintei transportului. Cu cat zona in care se afla imobilul are acces mai larg la mijloacele de transport, cu atat acesta va fi mai bine cotat pe piata imobiliara. Mijloacele de transport denota de fapt o caracteristica foarte importanta pentru cumparatori si anume pe aceea a circulatiei zonei si a accesului la aceasta.

In momentul in care un imobil va fi pozitionat mai departe de mijloacele de transport el va avea de suferit din acest punct de vedere, majoritatea cumparatorilor cautand mai mult zonele intens circulate.

Imbunatatirile aduse unui imobil au uneori tendinta de a creste vizibil pretul proprietatii in sine. Din pacate insa aceasta este pentru foarte multi cumparatori o iluzie, deoarece pretul imobilului se stabileste in mod legal pentru suprafata aferenta si nu pentru imbunatatirile aduse.

Gresia, faianta, termopanele sau parchetul reprezinta de fapt necesitati impuse, lucruri fara de care o casa nu ar putea supravietui. Este impropriu sa ceri bani pentru simplul motiv ca tu ai investit o suma de bani intr-o casa, deoarece se presupune ca acea investitie ar fi fost necesara si nu solicitata de catre potentialul cumparator.

Din nefericire pentru domeniu imobiliar aceasta situatie este frecvent intalnita in domeniu inchirierilor, profitandu-se de naivitatea celor care au nevoie cu disperare de un acoperis deasupra capului, fiind capabili sa plateasca oricat pentru aceasta necesitate.

Racordarea la utilitati, numarul de balcoane, suprafetele anexe si spatiul verde sunt alte criterii ce conduc catre o crestere a pretului unui imobil in ipoteza existentei acestora. Ca un revers al medaliei, inexistenta lor scade pretul incredibil de mult.

Acestea sunt doar cateva dintre criteriile in baza carora un imobil isi poate gasi cotatia de pret. Fie ca sunt respectate, fie ca nu, acestea trebuie avute in vedere atat de catre vanzatori cat si de catre cumparatori. Daca va intereseaza achizitionarea sau vinderea unei proprietati, site-ul http://afaceri-proprietati.com/vindem-proprietati-imobiliare/  va poate ajuta cu cele mai bune solutii din domeniul imobiliar. Nu mai sta pe ganduri. Prorietatile inseamna bani. Investeste!

0 Shares
You May Also Like