Cum castigi loialitatea clientilor in catering

0 Shares
0
0
0

Ai un meniu uimitor cu alimente sanatoase si fructe aronia sau tot felul de fructe exotice si delicatese din bucatariile internationale, comenzi online, ai stabilit o locatie excelenta si ai creat atmosfera perfecta. Ai toti asii, insa in ciuda tuturor planificarilor perfecte si a muncii, daca nu ai clienti fideli, succesul probabil, nu se va ridica prea mult. Clientii fideli sunt colac de salvare pentru ca o firma de catering sa aiba succes.

Clientii care vin o data sunt grozavi, dar nu poti sa depinzi de ei, iar in lumea afacerilor de astazi, trebuie sa fii in masura sa te bazezi pe niste clienti daca urmeaza sa ai succes. De fapt, se estimeaza ca, clientii actuali cheltuiesc cu 67 la suta mai mult decat cei noi, ceea ce este enorm. Asa ca, da, este de la sine inteles ca aveti nevoie de acei cumparatori fideli, care sa repete experienta.

Iata cateva sfaturi, care sunt usor de executat si care vor avea un impact pozitiv asupra liniei de fundal.

1. Ofera ceva gratis

Toata lumea vrea ceva fara sa plateasca. Oferirea de avantaje clientilor care revin poate avea intr-adevar un impact enorm asupra succesului tau. Cum sa poti oferi avantaje clientilor fideli? Ai putea folosi un sistem de avantaje de card. Intampina clientii cu un card si de fiecare data cand se intorc, stampileaza-l sau pune-i un semn.

Odata ce cartonul ajunge la o anumita cantitate de stampile sau de timbre, clientii primesc un aperitiv gratuit, un fel de mancare sau un desert. Cu acest tip de sistem de recompense, costul unui aliment gratuit este insesizabil atunci cand iei in considerare cat de multi bani ai adus pe fiecare dintre aceste vizite care au nevoie sa le faca pentru a primi stampila. La sfarsitul zilei, randamentul acestui sistem de recompense este astronomic.

2. Saluta politicos

Puterea unui simplu salut este cu adevarat uimitoare. Traseaza clientilor o linie prin mesaje text, e-mail-uri sau posta traditionala. Este atat de usor de facut si nu va costa aproape nimic. Cu toate acestea, randamentul acestui simplu mesaj poate fi imens.

Mesajele trimise acelor clienti care au vizitat firma de catering o data sau de doua ori doar pentru a le trimite un memento prietenos ca sunteti acolo, daca au nevoie, este o abordare fara vanzare, dar care poate functiona remarcabil de bine in cazul afacerilor cu mancare. Vei putea inscrie clientii intr-o baza de date pentru a profita de avantajele pe care le aduc.

3. Lasati-i sa aiba un cuvant de spus

Lasa clientii sa-si dea cu parerea in privinta produselor de catering pe care le vindeti si veti observa un impact foarte mare in rata de revenire. Cand oamenii simt ca ei contribuie la ceea ce se vinde intr-un anumit loc, acestia vor fi mult mai probabil sa se intoarca.

Nu numai ca va fi interesant de esantionat elementele de meniu pe care le recomanda a fi pastrate in meniu, dar ei vor fi mai inclinati sa observe si alt esantion de elemente, doar in cazul in care le ceri parerea pentru introducerea lor in viitor. Acest lucru poate avea un impact enorm asupra vanzarilor.

0 Shares
You May Also Like