Din ce material trebuie sa fie cosul de fum?

0 Shares
0
0
0

Puteti sa recunoasteti un cos de fum cu pereti dubli din otel inoxidabil, daca are unul sau mai multe tuburi interioare de sustinere. Cosul exterior este realizat numai din partea vizibila a conductei. Ceea ce este mai usor de identificat, la cosurile din otel inoxidabil cu pereti unici, este ca nu au izolatie. 

Pe de alta parte, tubul interior al cosului de fum cu pereti dubli este izolat cu vata minerala. Izolatia pastreaza temperatura constanta a gazelor de ardere in interiorul cosului de fum, inclusiv cand temperatura exterioara este rece – gazele de ardere reci s-ar misca mai incet prin cosul de fum din otel inoxidabil si ar produce funingine mai rapid. 

Acest lucru ar accelera depunerea de gudron pe cos, si a depozitelor acide, factori care ataca zidaria. Inainte de a alege materialele, recomandarea noastra este sa intrii si pe Proactiv – materiale de constructii loc in care vei gasi tot ce ai nevoie pentru constructii in general, dar si pentru cosurile de fum in mod special. Alegand materiale de foarte buna calitate vei evita evenimentele neplacute si nu iti vei supune casa unor riscuri inutile. In plus, recomandarea noastra este aceea de a alege de fiecare data doar produse de la branduri in care ai incredere.

Cosul de fum este o investitie pe termen lung si influenteaza confortul termic din casa ta, dar si siguranta intregii familii, ceea ce inseamna ca nu doar materialele conteaza, ci si echipa care se ocupa de montaj. Lucreaza doar cu specialisti si tine cont de sugestiile acestora astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate, care sa te ajute pe termen lung.

Materiale din care sunt fabricate cosurile de fum

Cosurile din cupru sunt extrem de atragatoare din punct de vedere estetic, dar si pentru ca procesul de corodare este incetinit, multumita stratului de patina verzui, care protejeaza si metalul din exterior. Exista variante de tuburile cu aspect de cupru, dar care sunt de fapt tuburi din otel inoxidabil placate cu cupru galvanic. Acestea au preturi mai reduse comparativ cu cosurile de fum realizate 100% din cupru.

Cosurile de fum din otel inoxidabil fac fata cu brio fenemenelor naturii si acizilor care se formeaza in timpul arderii pentru un timp indelungat. Cosurile de fum din otel inoxidabil au suprafete fine care scad acumularea de funingine. Acest aspect asigura un tiraj bun, motiv pentru care, acestui tip de cos ii este potrivit aproape orice combustibil.

Cosurile de fum din plastic sunt realizate in mare parte din polipropilena (PP), rareori si din polifenilen sulfura (PPS) sau fluorura de poliviniliden (PVDF). In functie de prelucrare, sau de calitatea meterialelor, cosurile de fum din plastic au o rezistenta diferita la acizi, temperatura, sau la rezistenta in timp.

0 Shares
You May Also Like