Petrecerea de botez este primul eveniment care are loc in viata copilului si de aceea e recomandat sa il faceti memorabil. Planificati si organizati toate detaliile si veti avea parte de o seara de neuitat.
Chiar daca bebelusul nu are cum sa participe in mod activ la petrecere, amintirile pe care le imortalizati ii vor aduce un zambet pe buze peste ani. Daca vreti sa beneficiati de ajutor si de sfaturi pentru petrecerea de botez va invitam pe Ursulla.ro.
Organizarea unui eveniment cat mai special poate sa para obositoare si stresanta pentru noile mamici dar noi va venim in ajutor si va spunem tot ceea ce va trebui sa stiti si sa pregatiti pentru o petrecere de botez perfecta.
Botezul reprezinta ceremonia religioasa prin care este crestinat copilul si are o foarte mare incarcatura emotionala pentru familia copilului. Orice eveniment cu semnificatii deoesebite va trebui celebrat ca atare.
Traditia romaneasca spune ca bebelusii nu trebuie sa se schimbe de hainele de botez in care sunt adusi din biserica inaine ca soarele sa apuna si nu trebuuie sa fie pupat pana a doua zi.
In biserica apa in care va fi scufundat copilul trebuie sa nu fie calda. Dupa botez copilul trebuie uns cu un betisor cu tamaie de catre preot dupa urechi, pe picioare si la subrat.
Ceremonia de botez va fi impartita in doua parti slujba de botez si cea de dezlegare. Prima parte este reprezentata de slujba de dezlegare si este constituita din lepadari denumite si exorcisme pentru ca bebelusul va sta cu fata la apus in timp ce nasii declara ca se leapada de toate lucrurile rele si in final de Satana.
Ulterior copilul care se va boteza va fi intors cu fata spre rasarit si nasul va spune numele bebelusului si va rosti rugaciuni.
Partea a doua a tainei e reprezentata de momentul in care preotul sfinteste apa si o toarna in ea untdelemenul din cristelnita sfintita si ea. Aceasta este considerata cea mai importanta parte a botezului pentru ca acum va fi scufundat copilul in cristelnita.Preotul va spune alte rugaciuni.
Noul bebelus care a fost botezat se va infasura in panza alba care va face parte din trusoul pentur botez cumparat de nasii sai. Dupa o serie de alte rugaciuni preotul va unge trupul copilului cu mir si va spune mai multe rugaciuni.
Pasul urmator constituie in tunderea parului de pe capul bebelusului in semnul crucii si asta inseamna ca omul vechi a disparut si a fost inlocuit cu unul nou. Copilul va fi imbracat si dus in fata Altarului unde va primi Impartasania.
A fi parinte e un motiv de mare bucurie insa organizarea evenimentului devine stresanta. Sunt cateva lucruri pe care e bine sa le stiti si pe care e bine sa le faceti la botez. In primul rand aduceti certificatul de nastere si oferiti un cadou simbolic pentru nasi.
Luati o foarfeca si o cutie pentru parul taiat de la botez, serviti bomboane in biserica si pregatiti un rand de haine in care sa imbracati bebelusul inainte de botez.